Satranç - Satranç Soruları
Satranç Ürünleri
Satranç Okulu sitesi Satranç Marketi ile satrançseverlere kaliteli ürünler sunmanın keyfini yaşıyor. Satranç Setleri bölümünden en kaliteli satranç takımlarına, gösterim panolarına ve mıknatıslı takımlara ulaşabilirsiniz. Satranç takımı alana ayrıca bir de eğitim cd'si indirme linki ile bedava yollanmakta. Elbette piyasada çok ucuz ürünlere ulaşabilirsiniz ama bu taşların çok hafif olduğunu ve kötü şekillere sahip olduğunu görünce hayal kırıklığı yaşamamnıza imkan yok.

Bahçe Satranç Taşları  bölümünde değişik boylarda bahçe satranç taşları bulunmakta.34 cd'den 90 cm'ye kadar ürünler mevcut. Piyasadaki ütünlerden farklı olarak bu takımlardan alanlara 25 CD'lik ve 200 TL değerindeki Okul ve Kulüp Seti hediye edilmekte.

Yine sitede Analiz Satranç, Inkilap, Broy, Kültür İş ve ODTÜ gibi pek çok yayınevinin satranç kitapları %25'e varan indirimlerle satılmakta. Bu bölüme de Satranç Kitapları linkinden ulaşabilirsiniz. Tüm bu ürünlerle ilgili olarak merak ettiklerinizi 0 555 993 21 30 nolu telefondan danışmanız mümkün.

 
Satranç Oynayalım!

Satranç oynamayı sevenler için Satranç Oyna bölümü ideal. Bu bölümde değişik seviyedeki satranç bilgisayarlarına karşı oynayabileceksiniz. "Türkçe Satranç" iki bölümden oluşuyor ve kolay sayılabilecek bir rakip. 3 seviyeli ve 3 boyutlu satranç ise sizin aradığınız rakip olabilir. Aynı bölümde "Mat Etmece" ve "Taş Yemece" odalarında yeni başlayanlar antrenman yapabilir. Çocuğunuza satranç öğretiyorsanız işinize yarayacaktır. Açılış çalışmak isteyenler içinse "Online Açılış Ansiklopedisi" ideal. Dizdiğiniz konumdaki alternatif açılış hamlelerini ve ne sıklıkla oynandığını gözleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken istediğiniz konumu dizmek ve otomatik karşınıza ustaların tercih ettiği hamleler çıkacak.

Satranç İndir  bölümünden indirebileceğiniz satranç programları ile çevrim dışı satranç da oynayabilirsiniz. Dasher programı ingilizce ama değişik seviyede karakterlerle kıyasıya mücadele edebilir ve başardıkça puanınızı artırabilirsiniz. Diğer program daha basit ama 3 boyutlu satranç oynama imkanı verir.

 

satranç çocukSatranç oynarken temelde iki şey yapılır: Güzel bir resim çizmek ve hesap yapmak. Güzel resim çizmek taşlar arasında ahenk oluşturmaktır. Bu satrançta zamanla sahip olunan güzellik anlayışıyla yapılır. Diğer önemli olan şey ise hesap yapmaktır. Bunu da sanki bir matematik sorusunu çözer gibi yaparız. Bu sitede hesap becerinizi artırmaya yönelik satranç taktikleri ve alıştırmaları var. Bu site dışında Satranç Okulu sitesinden de yararlanabilirsiniz.

 

Satranç sporcuları, satranç severler! Buyrun hemen çözmeye başlayın!