Satranç - Satranç Soruları
Satranç Oynayalım!

Satranç oynamayı sevenler için Satranç Oyna bölümü ideal. Bu bölümde değişik seviyedeki satranç bilgisayarlarına karşı oynayabileceksiniz. "Türkçe Satranç" iki bölümden oluşuyor ve kolay sayılabilecek bir rakip. 3 seviyeli ve 3 boyutlu satranç ise sizin aradığınız rakip olabilir. Aynı bölümde "Mat Etmece" ve "Taş Yemece" odalarında yeni başlayanlar antrenman yapabilir. Çocuğunuza satranç öğretiyorsanız işinize yarayacaktır. Açılış çalışmak isteyenler içinse "Online Açılış Ansiklopedisi" ideal. Dizdiğiniz konumdaki alternatif açılış hamlelerini ve ne sıklıkla oynandığını gözleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken istediğiniz konumu dizmek ve otomatik karşınıza ustaların tercih ettiği hamleler çıkacak.

Satranç İndir  bölümünden indirebileceğiniz satranç programları ile çevrim dışı satranç da oynayabilirsiniz. Dasher programı ingilizce ama değişik seviyede karakterlerle kıyasıya mücadele edebilir ve başardıkça puanınızı artırabilirsiniz. Diğer program daha basit ama 3 boyutlu satranç oynama imkanı verir.

 

satranç çocukSatranç oynarken temelde iki şey yapılır: Güzel bir resim çizmek ve hesap yapmak. Güzel resim çizmek taşlar arasında ahenk oluşturmaktır. Bu satrançta zamanla sahip olunan güzellik anlayışıyla yapılır. Diğer önemli olan şey ise hesap yapmaktır. Bunu da sanki bir matematik sorusunu çözer gibi yaparız. Bu sitede hesap becerinizi artırmaya yönelik satranç taktikleri ve alıştırmaları var. Bu site dışında Satranç Okulu sitesinden de yararlanabilirsiniz.

 

Satranç sporcuları, satranç severler! Buyrun hemen çözmeye başlayın!